Vil dit barn gå til ballet?

Vil dit barn gå til ballet?

Vil dit barn gå til ballet?

Det er mange små pigers store drøm: At blive en ægte ballerina med fint skørt og flotte balletsko. Hvis du har et barn, som tilmed er glad for at danse, kan ballet faktisk være en oplagt fritidsaktivitet.

Ballet udvikler børns kreativitet, koordination og kropsforståelse, og musikken støtter deres lyst til at bevæge sig og bruge kroppen og rummet på nye måder. Og så er og bliver musik og motion bare en sund og sikker vej til godt humør.

Og ja – man kan sagtens sende sit barn til balletundervisning, selvom man hverken har lyst til eller ambitioner om, at det skal ende med en optagelse på Det Kongelige Teaters Balletskole. For rigtig mange børn er ballet en skøn fritidsaktivitet på linje med kammeraternes ugentlige gymnastik, fodbold eller svømning.

Dit barn kan gå til ballet mange steder i landet. I København er der mulighed for balletundervisning på Frederiksberg hos Ballet-Teatret. Her har de hold for børn helt ned til tre år. Miniputholdet er for 3- og 4-årige, mens lilleputterne er 4-5 år. På disse hold bruger underviserne musik, som er komponeret specielt til børnenes aldersgrupper. Musikken motiverer og støtter børnenes instinktive lyst til at bevæge sig.  

De større børn kan få undervisning i både klassisk ballet og karakterdans på Ballet-Teatret, og de kan også få lov til at snuse til både den russiske, polske og ungarske balletstil.

Ballet-Teatret har hold for alle uanset niveau. Nogle børn har det sjovt med at danse i nogle få år. Andre bliver ved i mange og får måske endda lyst til at fortsætte på aspirantholdet, som er for dem over 15 år, der har gået til ballet i mindst seks.

Så der er altså rig mulighed for – og gode grunde til – at lade dit barn udleve sine ballerinadrømme. Det er sundt for både krop og sjæl – og Ballet-Teatret er for både store og små, nybegyndere og øvede.