Slip for søvnløshed - boost dit melatonin niveau

Slip for søvnløshed – boost dit melatonin niveau

Slip for søvnløshed – boost dit melatonin niveau

Hører du til den stadigt stigende gruppe af danskere, som har svært ved at få en ordentlig nattesøvn? Ligger du og vender og drejer dig, og kan du ikke få ro på selv om du er dødtræt? Og bliver du grebet af stress ved tanken om at skulle gennemføre en hel arbejdsdag uden at have fået sovet igennem? Så kan du med fordel læse med her. Du kan nemlig selv gøre meget for at genvinde din sunde søvn cyklus.

Styrk din melatonin produktion og få mere energi

Dårlig søvn er som regel afstedkommet af en forstyrret hormon balance. Måske forbinder du mest hormoner med pubertet, overgangsalder og forplantning. Disse er dog også vigtige funktioner, hvor hormoner spiller en stor rolle. Men der findes eet hormon, som eksklusivt koder for den gode, dybe søvn – og det er melatonin.

Melatonin frigives fra en kirtel, som kaldes kogle kirtlen eller pineal kirtlen. Dette sker, når hjernen registrerer fraværet af lys via øjnene. Så får kogle kirtlen besked på at udskille melatonin, som fungerer som signal stof, og som fortæller hjerne, muskler, organer med videre, at nu er det på tide at gear ned og slappe af. Det er her, du bliver søvnig og får trang til at lægge dig. Er melatonin niveauet som det skal være, vil du falde i søvn og sove trygt og længe ind til næste morgen.

Under de forskellige søvn stadier vil kroppen restituere og regenerere, og hjernen vil bearbejde dagens indtryk og rydde op i hukommelsen. Dette er nødvendigt for at vi kan fungere til hverdag. Du stimulerer således nemmest produktionen af melatonin ved at lade dit soveværelse være mørkt og frit for skærme af en hver art.

Der ud over kan du sørge for at få det melatonin fremmende middel tryptofan gennem kosten eller kost tilskud. Læs mere om melatonin og tryptofan på melatoninguide.dk