Gyngestativ

Sådan vælger du gyngestativ til haven

Sådan vælger du gyngestativ til haven

Går du og overvejer at indrette en legeplads i din have? Så får du brug for diverse lege redskaber så som sandkasse og gyngestativ. Mange bolig ejere vælger selv at anlægge en sandkasse frem for at skulle ud og købe én, hvilket heller ikke er så svært igen. Men når det kommer til gyngestativer er konstruktionen noget mere avanceret – i hvert fald hvis dit gyngestativ skal være holdbart og sikkert.

Køb et færdigt gyngestativ og slip for besværet

Der er ingen grund til at begynde på at bygge et gyngestativ fra bunden. Det er besværligt arbejde og kan sjældent betale sig i forhold til at anskaffe et færdigt et af slagsen.

Der findes et stort og varieret udvalg af færdig byggede gyngestativer på markedet – og ved at købe et færdigt gyngestativ sikrer du at stativet lever op til samtlige gældende regler og standarder, og at det dermed er sikkert for dit barn at anvende.

Hvilken slags gyngestativ skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge et gyngestativ kan du vælge imellem gyngestativer af træ, plastik eller metal. De helt små gyngestativer i plastik er fortrinsvis tiltænkt de alleryngste, og vil ikke kunne bruges efter et par år.

Et gyngestativ fremstillet i metal vil typisk være vedligeholdelses frit såfremt metallet er overflade behandlet efter gældende forskrifter, for eksempel med hård lak eller galvanisering. Der er typisk ikke så mange muligheder i et metal gyngestativ, som så til gengæld ikke fylder så meget.

Et gyngestativ i træ er måske nok smukt at se på, men kræver en del vedligeholdelse med træbeskyttelse hvis det skal forblive således, og samtidig holde til mange års brug. Der ud over vil du med et gyngestativ i træ få et gyngestativ med mange udvidelses muligheder, for eksempel i form af legetårne, klatrestativer med videre.

Få mere inspiration til køb af gyngestativ på husblog.dk