gulvafslibning på Fyn

Sådan sliber du dit trægulv

Sådan sliber du dit trægulv

advertorial

Hvis du gerne vil spare penge og prøve kræfter med at slibe dit eget trægulv, så kan du gøre det. Der er dog nogle ting, du skal have styr på før du går i gang, og når du er færdig med at slibe. Vi kommer her med tre gode råd til, hvordan du kan slibe dit eget trægulv. Det anbefales dog, at du får det gjort af en professionel, da det sikrer et flot resultat første gang. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder. 

gulvafslibning på Fyn

Skaf det rigtige værktøjer

Du skal bruge de rette værktøjer til at slibe dit gulv med. Du skal bruge en slibemaskine og noget slibepapir. En slibemaskine kan du også leje hos nogle firmaer. På nettet kan du også finde frem til, hvilke maskiner der er gode at bruge. 

Klargøring

Inden du går helt i gang med gulvafslibning, så er der nogle ting, du skal gøre klar. Rummet skal ryddes for alle møbler, da gulvafslibning støver rigtig meget. Selve gulvet skal selvfølgelig også klargøres. Dette gør du ved at banke eventuelle søm og skrue skruer ned i gulvet, da de kan ødelægge slibemaskinen. Du skal også sørge for at fjerne skidt fra gulvet. 

Det er også en god ide at øve dig på slibeteknikker inden du springer ud i at slibe. Du kan finde videoer på nettet, der viser, hvordan man sliber gulvet bedst muligt. 

Efterbehandling

Når du har slebet gulvet, så skal det behandles, hvis det skal beskyttes så godt som muligt mod ridser og skader. Du kan behandle dit trægulv med olie, men du kan også give det lak eller voks. Husk også at rengøre gulvet, før du behandler det. 

 

Hvis du gerne vil have hjælp til gulvafslibning, så kan du kontakte et gulvfirma, der med glæde vil hjælpe dig med at forvandle dit gamle og slidte gulv.