Kom uvanen til livs med en professionel alkoholbehandling

Kom uvanen til livs med en professionel alkoholbehandling

Kom uvanen til livs med en professionel alkoholbehandling

Et stort forbrug af alkohol kan nemt udvikle sig til et overforbrug – og her efter til et misbrug. I Danmark er det forholdsvis nemt at skaffe sig adgang til alkoholiske drikke, og samtidig er alkohol en særdeles indgroet en del af vores fest kultur.

Der ses faktisk en smule skævt til de, som siger nej tak, når vinen bliver budt rundt, eller øllerne kommer på bordet. Der imod er der ingen, der løfter et øjenbryn, hvis du napper en øl eller et glas vin til maden i hverdagene, eller får en lille sjus efter at ungerne er lagt i seng. Og skulle du løbe tør for drikkevarer, kan disse hurtigt skaffes i døgn kiosker og selv på tank stationer, selv om vi alle kender til de mulige konsekvenser ved at blande bilkørsel og alkohol.

Hvorfor afvænner man alkoholiker?

Dette betyder, at det er forholdsvis nemt at udvikle et afhængigheds betinget misbrug af alkohol i Danmark. Og samtidig betyder det, at det er meget svært for omgivelserne at spotte et alkohol misbrug, førend dette er så udtalt, at det kræver professionel hjælp.

Når et misbrug af de våde varer når et vist punkt, vil det nemlig kræve afvænning under forhold, som er superviseret af sundhedsfagligt personale. Det kan være forbundet med en ikke ubetydelig helbredsmæssig risiko selv at forsøge sig med afgiftning og afrusning. De abstinenser, en alkoholiker udvikler ved fravær af alkohol, kan være så voldsomme, at de bliver direkte livstruende. Foruden fysiske symptomer så som feber rystelser og kramper, svedeture, pinefulde smerter i kroppen og svækkelse i bevæge apparatet, kan alkoholikere også opleve svær depression og delirium.

Derfor er det meget vigtigt, at du som pårørende til en alkoholiker sørger for, at han eller hun kommer i professionelle hænder, så afvænningen kan foregå på reglementeret vis. Du kan læse mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/