højbed

Indret din have med højbede

Indret din have med højbede

Mange haveejere elsker at være i deres have og ligge med numsen i vejret i sommersæsonen, og meget af vinteren bruges på at planlægge næste sæson. En af de helt store udfordringer er pladsen og tid til det hele.

Derfor gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt og indrette haven, så det er muligt at nå det hele, uden at skulle bruge hver et vågent øjeblik i haven. Til begge formål er højbede geniale.

Et højbed kan komme i mange forskellige størrelser og former og gør det derfor muligt at udnytte haven, da det er muligt at sætte et højbed på selv den mindste plads og dermed udnytte hele haven. De kommer også i mange forskellige højder.

Skjul de grimme hvide flamingokasser

En af de helt store tidsrøvere i en have er vanding, det gør at mange vælger at benytte sig af flamingokasser, hvor det er muligt at hælde masser af vand i, så man kun skal vande 1-2 gange i løbet af en uge. De er imidlertidig lige så grimme som de er praktiske og derfor er det en god ide at have kasserne i et højbed designet til at dække flamingokassen. 

Du har mulighed for selv at designe og bygge dine højbede eller du kan vælge at købe dem. Om du vælger den ene eller anden løsning er op til dig. Det er dog vigtigt, at hvis du skal dyrke grønsager i højbedene, at du sikre dig at materialerne der bruges er fødevaregodkendte. Skal de udelukkende bruges til blomster, har materialet ingen betydning.

For at beskytte dine højbede, kan det være en god ide at beklæde dem med fiberdug. Hvis du har højbede som ikke er egnet til at dyrke i, er det også en mulighed at bruge fiberdug. Ved at gøre det, kan du nemlig godt bruge højbedene til grønsager.